Dnes je: 16. 4. 2024
Svátek má Irena, zítra: Rudolf blahopřejeme!

Obsazenost parkovacích domů a parkovišť 16. 4. 2024 9:26:00

Parkoviště Kapacita Volno
P + R parkovací dům RIVER PARK, Polní 1033/35 110 41
P+R Líšeň u Zetoru 224 183
P+R u Ústředního hřbitova 177 9
Parking u Janáčkova divadla 380 143
Parkovací dům DOMINI PARK – Brno, Husova 712/14a 367 165
Parkovací dům PINKI PARK - Brno, Kopečná 998/24 88 44
Parkoviště Benešova - naproti hotelu Grand 80 47
Parkoviště Skořepka 49 31
Parkoviště Veveří 140 1
Data byla získana pod licencí CC BY z data.brno.cz.

Předpověď počasí

Výběr z tisku

Před studenou frontou, která postupuje od severu, v neděli vyvrcholil příliv velmi teplého vzduchu nad naším územím. V Dyjákovicích na Znojemsku naměřili 26, 8 °C. Padl rekord z roku 2007, který byl 24 stupňů.( více )
Meteorologové upozornili na větší změnu počasí v následujících dnech. Se značným ochlazením tak mají lidé na jižní Moravě počítat již od začátku příštího týdne.( více )
/FOTO, VIDEO/ Silničáři zahájili rozsáhlou rekonstrukci D46 u Vyškova. Od soboty musejí následující čtyři měsíce řidiči na takzvané Hanácké dálnici na prvních šesti a půl kilometrech počítat s dopravním omezením, provozem svedeným do jednoho pruhu.( více )
/FOTO, VIDEO/ Okrasné dřeviny, keře nebo traviny, ale i takzvané letničky. Zahradnictví a hobby markety na jihu Moravy začínají s příchodem takřka letního počasí praskat ve švech. Pěstitelé se zároveň shodují, že v letošním roce přicházejí zákazníci nakupovat sazenice ovoce i zeleniny a další rostliny o několik týdnů dřív než v uplynulém roce.( více )
S dopravními komplikacemi a zdržením museli počítat řidiči v Pohořelicích na Brněnsku v pátek po jedné hodině odpolední. Silnici částečně blokovala hasičská auta.( více )
Mimořádně teplé počasí tlačí nezaměstnanost dolů, v České republice je nejnižší v Evropské unii. Výrazně roste počet rekvalifikací. V březnu poklesl celkový počet uchazečů o zaměstnání v Jihomoravském kraji na 36 522, počet hlášených volných pracovních míst klesl na 17 813 a podíl nezaměstnaných se tak snížil  na 4,4 procenta.( více )
V pondělí opět padaly teplotní rekordy. Překonány byly na sto třiadvaceti dlouhodobě měřících stanicích, tedy na téměř třech čtvrtinách stanic.( více )
Přes Česko na začátku týdne vítr opět nese písek ze Sahary. Tentokrát jsou prachové částice výše v atmosféře než tomu bylo o Velikonocích, kdy saharský písek zasáhl i jižní Moravu.( více )
/FOTOGALERIE/ Svítí slunce, obloha bez mraků, na teploměru pětadvacet stupňů Celsia. Sklepní oblast ve Velkých Bílovicích na Břeclavsku v sobotu odpoledne zaplnily davy lidí. Koná se tady tradiční akce Ze sklepa do sklepa, při níž milovníci vína putují po vinařstvích.( více )
Místo bund rovnou kraťasy. Blížící se víkend na jihu Moravy bude na začátek dubna nezvykle teplý, v sobotu teploty vystoupají na jednadvacet až pětadvacet stupňů Celsia, v neděli meteorologové očekávají až sedmadvacet stupňů.( více )
Kolik berou lidé v penzi? Jak si stojí v porovnání s celou republikou jižní Morava? Statistici zveřejnili údaje za loňský rok. Průměrná výše starobního důchodu v kraji je 20 123 korun. Je to přibližně polovina průměrného platu v hrubém.( více )
Koncerty klasické hudby přilákají posluchače na Lednicko-valtický hudební festival (LVHF), letošní ročník bude od čtrnáctého září do dvanáctého října. Program zahrnuje mimo jiné úvodní Prolog na zámku Moravský Krumlov, zahájení vedené PKF – Prague Philharmonia nebo závěrečný galakoncert na valtickém zámku.( více )
Městská střední odborná škola v Kloboukách u Brna v úterý hostila semifinále soutěže Mladý zemědělec, kterou pořádá Deník.cz. Největšími znalostmi a šikovností se blýskla Natálie Mandelíková z Těšan na Brněnsku. Společně s ní do finále soutěže postoupila ze druhého místa Sára Procházková z Kobylí na Břeclavsku.( více )
/VIDEO/ Netradičně brzy, už koncem března, začíná na jižní Moravě turistická sezona. Návštěvníci se v ní mohou těšit na oslavy devadesáti let Vranovské přehrady či gastronomické Festivaly plné chuti. Velkým lákadlem bude otevření zrekonstruovaných zahrad na zámku v Lysicích. Návštěvníkům se zpřístupní stejně jako mnoho dalších jihomoravských památek na Zelený čtvrtek 28. března.( více )
Uzavřená zůstane od úterý levá polovina mostu Kývalka na silnici I/23, která vede nad dálnicí D1 zhruba na 182. kilometru. Ředitelství silnic a dálnic začne s opravou mostu.( více )
/VIDEO, FOTO/ Rodiny s malými dětmi, zamilované páry i pejskaři zamířili v neděli dopoledne do mandloňového sadu v Hustopečích na Břeclavsku. Stezku k rozkvetlým stromům lemovaly prodejci nápojů i pochutin, bohatá nabídka občerstvení byla i u rozhledny na vrcholku sadu. Před stánky především s mandlovými specialitami se tvořily fronty, stejně jako před vyhlídkovým místem. Letošní návštěvnost je podle některých místních srovnatelná s loňskem. Sobotní program přitom město kvůli počasí předčasně zrušilo.  ( více )
Kvůli silnému větru museli organizátoři předčasně ukončit Slavnosti mandloní a vína v Hustopečích. Nedošlo ani na koncerty Anety Langerové a Docuku.( více )
/VIDEO/ Útroby hráze Brněnské přehrady v sobotu zaplnily davy návštěvníků. Seznámili se s historií vodního díla a navštívili místa, která jsou jinak pro veřejnost nepřístupná, jako například strojovnu spodní výpusti či revizní štolu.( více )
Slavný silák, herec a bavič Franta Kocourek tam býval pravidelným hostem. Jenže oblíbený podnik štamgasty, který v zubech utáhl vagon a nechával se pod dřevěnou deskou přejet autem, se pro něj zároveň stal posledním místem.( více )
Rozkvetlé stromy a jarní nálada v ulicích, na zahradách i probuzená příroda těší v těchto dnech obyvatele Brna i celé jižní Moravy. Přijde ale změna.( více )